Written by 5:18 pm Kuchnia

Gotowe spody do pizzy ile piec

Gotowe ciasto do pizzy prawie zawsze trzeba piec przez około 5 do 8 minut w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200°C, jak już ciasto będzie gotowe można dodać dodatki i piec dalej, aż ser się odpowiednio rozpuści, powinno to być kolejne kilka minut.

Ale i tak najlepiej postępować zgodnie z instrukcjami na opakowaniu, ponieważ czas pieczenia może się różnić w zależności od marki i grubości ciasta które zastosowano.

Na ciasto do pizzy można nakładać różne składniki, np.

Sos pomidorowy, ser, taki jak mozzarella, cheddar lub parmezan
Mięso, takie jak pepperoni, kiełbasa, szynka lub bekon
Warzywa, takie jak papryka, cebula, pieczarki lub oliwki
Zioła i przyprawy, takie jak bazylia, oregano, płatki czerwonej papryki lub czosnek


Aby stworzyć pizzę dodatki można dodawać w dowolnej kombinacji. Margherita, pepperoni, kurczak BBQ i wege to tylko kilka popularnych stylów pizzy. Możliwości są nieograniczone!

(Visited 42 times, 1 visits today)
Close
VGH.pl